Spring naar content
Door:

Nanda

Datum:

12 januari 2024

Leestijd:

5 minuten

Een sprankelende reis van groei en succes: 12,5 jaar BRIGHT IP Lawyers

12,5 jaar geleden waagden Neeltje Beens en ik, voormalige collega’s bij AKD, de sprong om BRight Advocaten op te richten. Het was 1 april 2011, en nee, geen grap. We betrokken een charmant oud pand aan de Seeligsingel, compleet met ensuite deuren en een heerlijke tuin. De opening was een feestje, omringd door onze eerste klanten, familie, vrienden en zakenrelaties. Het team bestond destijds uit Neeltje, mijzelf, Nathalie van den Berg en de helaas overleden Elly Samson.

We begonnen vol enthousiasme, met bijna lege dossierkasten en een handvol zaken. Maar al snel werd het drukker. Ons eerste dossier was voor SOMT, een klant die nog steeds ons vakmanschap waardeert. We werkten vaak hard, soms ook ’s avonds of in de weekenden, maar altijd met een positieve instelling. We baanden ons een weg door de juridische aspecten van het intellectueel eigendom en legden contacten met andere advocatenkantoren, merkenbureaus, reclamebureaus, accountants en onderwijsinstellingen. We hielden lezingen, gingen netwerken en deden aan acquisitie; in binnen- en buitenland.

De vruchten van onze inspanningen lieten niet lang op zich wachten. Nog altijd gewaardeerde klanten zoals Blokker Holding klopten aan en openden de deuren naar nog meer interessante samenwerkingen. Na ongeveer drie jaar nam Neeltje afscheid om haar hart te volgen richting het bedrijfsleven. Ik zette BRIGHT voort, met groei in de retailmarkt en nieuwe klanten als Prénatal, Loods 5 en CASA die onze hulp inschakelden.

De BRIGHT klantenkring breidde zich uit tot ver buiten de retailmarkt, met boeiende en uiteenlopende vraagstukken op het gebied van intellectuele eigendom. Mode- en technologiemerken, overnametrajecten en internationale belangen vulden onze groeiende portfolio.

Na een aantal verhuizingen hebben we nog steeds onze basis in de buurt van het oorspronkelijke kantoor, nu met een stijlvolle inrichting. Ook onze huisstijl heeft een complete make-over ondergaan en BRIGHT is klaar voor de toekomst.

Het team is uitgebreid en op volle sterkte met enthousiaste en deskundige professionals. Onze naam is veranderd naar BRIGHT IP Lawyers om onze expertise te benadrukken en internationale klanten aan te trekken. In 2023 werden we trots erkend met een vermelding in de WTR1000 (World Trademark Review), wat ons harde werk bekroonde en onze positie in de markt bevestigde.

Actieve betrokkenheid bij internationale kennisnetwerken en beroepsorganisaties op het gebied van intellectueel eigendom versterkt onze positie. Daarnaast delen we graag onze kennis. Met een team van vier vaste advocaten, een flexibele schil van advocaten/juristen en twee juridische ondersteuners kijken we vol vertrouwen uit naar de komende jaren.

We hopen verder te groeien en een betrouwbare partner te blijven voor onze klanten en professionele contacten, zowel nationaal als internationaal. Onze oprechte dank gaat uit naar onze klanten en contacten voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld. En natuurlijk bedank ik al onze huidige en voormalige collega’s die hebben bijgedragen aan het succes van BRIGHT IP Lawyers. Wat een prachtig kantoor hebben we en wat een mooi vak beoefenen we. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en heb zin in de toekomst samen met jullie!

Nanda Ruyters

Waar kunnen we u mee helpen?
Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
waarom bright ip lawyers?
Specialisten pur sang
Toegewijd en no nonsense
Track record in retail & lifestyle
Track record in retail & lifestyle

Kennisbank