Spring naar content

Nanda Ruyters

Oprichter BRIGHT ip lawyers

Nanda is de grondlegger en eigenaar van BRIGHT. Nanda’s focus ligt al sinds haar start als advocaat in 2001 op intellectueel eigendom, ICT en commercieel contractenrecht. Ze startte haar loopbaan in 2001 bij een groot landelijk kantoor, AKD, waar zij 10 jaar lang, later als partner, met heel veel plezier heeft gewerkt. Toch was er altijd de wens om zelf ondernemer te worden en een eigen kantoor te starten. In 2011 richtte zij BRIGHT op, een nichekantoor op het gebied van IE. Waar complexe en gevoelige zaken op high-end level, praktisch worden behandeld. En wat voor vele prachtige klanten, collega advocaten en andere doorverwijzers inmiddels het kantoor is voor al hun IE vraagstukken.
Intern is het aan haar om de koers van het kantoor te bepalen en bewaken. Samen met haar toegewijde en deskundige team heeft Nanda haar kantoor de afgelopen jaren verder op de kaart gezet.

Klanten waarderen haar ondernemersgerichte en oplossingsgerichte aanpak. Strategisch meedenken en oog hebben voor alle belangen die er spelen in een zaak, is voor Nanda een natuurlijke manier van doen.

Kwaliteiten

Nanda is doortastend en in staat om ingewikkelde vraagstukken snel te ontrafelen. Ze is recht door zee en koerst haar klanten op die manier, met een enorme drive en passie, naar de oplossing. Zij is servicegericht en staat altijd (en graag) voor haar klanten klaar. Voor haar team is zij een benaderbare, toegankelijke captain.

Nanda heeft in 2023 een bronzen onderscheiding ontvangen in de WTR 1000 ranking (World Trademark Review) met de omschrijving:

“Nanda dares to tell it like it is and delivers clear advice on the risks of each case. She takes her clients’ goals very seriously and is admired for her professionalism, responsiveness and follow-through.”

Vrije tijd

Nanda geniet in haar vrije tijd graag van haar gezin. Zij is gewend om hard te werken en veel ballen in de lucht te houden. Door het beoefenen van diverse sporten, heerlijk te wandelen in het bos, te genieten van leuke vakanties, relax momenten en lekker eten probeert zij de balans te behouden. Soms is dat een uitdaging, maar doorgaans is haar bruisende energie genoeg om de kar te trekken en te genieten van al het moois wat haar vak met zich meebrengt.

Lidmaatschappen en Rechtsgebiedenregister

Nanda is lid van diverse beroepsorganisaties: MARQUES, BMM (Benelux Merken en Modellen Vereniging), VIEPA en de Vereniging voor Auteursrecht.

Nanda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied Intellectueel Eigendom geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied om haar kennis actueel te houden.